De inhoud van de gesprekken met The Hubler blijven altijd op de achterbank. What happens on the highway, stays on the highway. Wel ziet ook The Hubler het mooie in van zijn methode. En als autoliefhebber blogt hij graag over zijn observaties van zijn werkomgeving. Over de mahoniehouten afwerking in de portieren, bijvoorbeeld. De wegligging, de acceleratie. Over de bekleding, het leeslampje en de afdronk van de gekoelde Chardonnay uit het kabinet. Allemaal zaken die er juist ook toe doen.  

Ook de beste leiders kunnen niet alles zien aankomen

16 maart 2023

Vandaag bestuurder zijn is meedoen aan Parijs-Dakar zonder supportteam door een woestijn van voortdurend verschuivend landschap. Maar dan wel met een of meer mediahelikopters in de buurt op het moment dat je spectaculair gecrasht bent. Daar sta je dan met je goede bedoelingen, voor de buitenwacht de kluns die het bedrijf de grond in boorde. Ga daar maar eens mee om. Een post over de bumpy ride van het bestuurderschap.

Geen leiderschap zonder schrammen en butsen

27 februari 2023

Geen bedrijf dat schadevrij komt waar het wezen wil en hetzelfde geldt voor de topbestuurders. Je wilt niet gezien worden als onzekere bestuurder, maar ook niet als roekeloze brokkenpiloot. Ga er maar aan staan. Is er een middenweg? Ongetwijfeld, maar ook die word je niet door Google Maps aangereikt. Een post over omgaan met de butsen en krassen van het leiderschap.

Goede CEO’s zijn net James Bond, altijd cool onder vuur

14 februari 2023

Als topbestuurder ben je James Bond niet, maar eigenlijk word je wel gevraagd dat te zijn. De wereld van de boardroom is avontuurlijker dan mensen wel denken. Onderweg naar groei en succes zijn ook vijanden snel gemaakt en daar moet je altijd klaar voor zijn. Een post over executive coaching van CEO’s en het omgaan met giftige pijlen, bommetjes onder je beleid, schoten hagel en messen in de rug.

De opkomst van de millennial CEO

6 februari 2023

Volgens recente internationale studies van American Express, Deloitte en PricewaterhouseCoopers heeft de opkomst van de millennial CEO consequenties voor de aansturing van organisaties. Met een nieuwe generatie CEO’s die als ruimdenkend, tolerant en ambitieus worden omschreven wordt alles anders en vooral menselijker. Volgens deze onderzoeken wordt er in de ideale werkweek van de c-level millennial meer tijd besteed aan het bespreken van nieuwe ideeën en werkwijzen, aan coaching en mentorschap, en aan de ontwikkeling van hun leiderschapsvaardigheden.

Met de visie door de wasstraat, dat werkt verhelderend

23 januari 2023

Volgens mij kent iedere autobezitter dat gevoel wel. Als je met de auto glimmend en glanzend de wasstraat uit rijdt, is het alsof je zomaar ineens weer in een nieuwe auto rijdt. Technisch is de auto in die pakweg tien minuutjes natuurlijk geen spat veranderd en toch rijdt hij lekkerder. Die korte trip door de wasstraat doet niet iets met de auto, maar ook met je humeur en je mentale gesteldheid. Een post over de mentale wasstraat van coaching en frisheid van denken voor topbestuurders.

Ik heb het geprobeerd, maar het is mij niet gelukt

19 januari 2023

Volgens de auteur van het boek ‘Van Capo tot CEO’ Jan-Joost Kroon kunnen ‘normale’ bedrijven iets leren van de werkwijze van de maffia, die in feite een miljardenbedrijf is.

De auteur geeft aan dat we ook iets kunnen leren van duistere organisaties. Wanneer je voorbij de criminele elementen uit hun bedrijfsvoering kijkt, zie je dat ze “ontzettend effectief, slim en handig met zaken als leiderschap, communicatie en samenwerking omgaan”.

Het boek stond 24 dagen op de eerste plaats van de Managementboek Top 100. Een schot in de roos.

Uiteindelijk vraagt Kroon de lezer de werkwijze van de maffia eens te bekijken vanuit een ander perspectief.

laden