De inhoud van de gesprekken met The Hubler blijven altijd op de achterbank. What happens on the highway, stays on the highway. Wel ziet ook The Hubler het mooie in van zijn methode. En als autoliefhebber blogt hij graag over zijn observaties van zijn werkomgeving. Over de mahoniehouten afwerking in de portieren, bijvoorbeeld. De wegligging, de acceleratie. Over de bekleding, het leeslampje en de afdronk van de gekoelde Chardonnay uit het kabinet. Allemaal zaken die er juist ook toe doen.  

Het verhaal van Henry Ford’s loon van $5 per dag: het is niet wat je denkt

18 november 2021

Toen Henry Ford het loon van zijn autoarbeiders verdubbelde van $ 2,50 per dag naar $ 5 deed hij dat niet om altruïstische redenen.

Het is niet altijd een gelukkige combinatie

9 augustus 2021

De bloggende CEO wordt gezien als de Chief Reputation Officer van het bedrijf en is er een grote kans de reputatie van het bedrijf ‘te breken’ door problemen te publiceren, aan te vallen en aanstootgevend te maken.

Tesla Model X

20 januari 2021

De eerste rit van het jaar was meteen ‘vol gas’ naar de toekomst. De Executive Hitchhiker stapte in in een Tesla Model X.

Das Auto of Das CEO?

5 januari 2021

Eerder schreef ik over de Volkswagen limousine Phaeton, een auto die ooit de titel “de beste auto ooit gebouwd” kreeg. Je zou verwachten dat zo’n auto een verkoopsucces moet zijn. Echter, de Phaeton werd een commerciële flop.

Max Planck en zijn chauffeur

31 december 2020

Nadat Max Planck in 1918 de Nobelprijs voor Natuurkunde won, toerde hij door Duitsland en gaf steeds dezelfde standaardlezing over kwantummechanica. Hij had een chauffeur die hem naar de plaats van de lezing bracht en die steeds zijn lezing in de zaal mee volgde. Na verloop van tijd kende zijn chauffeur de lezing uit zijn hoofd en vroeg of hij de lezing in München mocht geven en Planck gewoon vooraan zou zitten met zijn chauffeurspet?” Planck stemde toe.

De Naamgever: Ludovic Hubler

18 december 2020

In vijf jaar reisde hij met zijn duim omhoog de wereld over. Zonder een cent uit te geven aan transport. Zijn naam: Ludovic Hubler.