Beste Mark Nuvelstijn van Bitvavo,

9 mei 2023

Hè, verdulleme, Mark.

Jij ook al in de mooie praatjes van Max R. en arm candy Emma H. getuind? Dat zal wel even pijn doen, die ‘paar miljoen’ privé-euro’s.

Hoewel: we lazen ook ergens dat jullie bij Bitvavo die 280 miljoen die jullie verloren aan het FTX-schandaal gewoon op de plank hebben liggen. En als al jullie inleggers in één keer hun 1.6 miljard op willen nemen, staat de cashflow een terugbetaling in één keer ook toe. Nou ja, zo gaat het verhaal dan.

Toe maar. Best knap. Wij kennen weinig bedrijven die zulke diepe zakken hebben. Althans: op onze achterbank komen we ze niet dagelijks tegen.

Dus. 

Dan ben je krap 30 en sta je met een vermogen van een kleine 50 miljoen in de Quote. Euro’s hopen we, geen crypto’s.

CEO van een waanzinnig succesvol bedrijf dat je in een paar jaar tijd uit de grond gestampt hebt.  Dan kan je wat – dat staat buiten kijf.

Maar toch: in principe hoor je niet tot onze doelgroep. 

Tien tegen één namelijk, dat je geen auto met chauffeur hebt. Niks voor jou. En al helemaal niks voor jouw generatie. 

Waarschijnlijk heb je gewoon een Van Moof. Of ben je zo gewoon gebleven dat je de tram neemt. Misschien huur je weleens een Lambo als je in Dubai bent (“the only difference between men and boys is the size of their toys”, immers). Maar in Amsterdam gebruik je waarschijnlijk Snappcar of Greenwheels. Of een Uber, natuurlijk.

Op zich geen probleem, we kunnen je ook laten ophalen in onze eigen limo (een Mercedes S600, mét koelkast achterin). 

Maar, maar, maar. 

We twijfelen een beetje. Als het aan ons ligt, coachen we namelijk alleen CEO’s en ondernemers die verschil willen maken. Impact. Op de wereld. En écht iets na willen laten. 

Een heritage die verder gaat dan alleen een krankzinnig en onvoorstelbaar vermogen. Een erfenis die niet alleen onder hun eigen kinderen verdeeld wordt, maar waar een hele toekomstige generatie iets aan heeft. Of beter nog: twee generaties.

Nu kunnen we ons natuurlijk vergissen, niets menselijks is ons vreemd. Maar als je – net als vele anderen overigens – met open ogen in de mooie verhalen van Max R. trapt, dan is de kans groot dat je nu al verblind bent door zaken als rendement, ROI, koerswinst en woekerrentes. 

Dat kan, dat mag. Natuurlijk. Dat hoort ook wel een beetje bij de tijdgeest, bij de ‘graaiflatie’ van vandaag de dag (grote kanshebber op hét Woord van 2023 in de Dikke van Dale, als je het ons vraagt, maar dat terzijde). 

Hoort ook een beetje bij je leeftijd, denken we.

Mocht je nu denken: “Wat een eikels, wat een vooroordelen, zeg!”, dan nodigen we je van harte uit voor een ritje op onze achterbank. Om ons van het tegendeel te overtuigen. We laten ons maar wát graag terechtwijzen. Dat zou alleen maar goed zijn, want dat maakt ons weer wat hoopvoller.

En: op onze kosten dan, hé? Wij trakteren. Scheelt je toch 21 euro per kilometer, om te beginnen. 

Eh, sorry: iets minder dan 0.00100 Bitcoin per kilometer, bedoelen we, natuurlijk.

Delen via Social Media:

Facebook
LinkedIn